1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
Eroare
  • JFolder::files: Calea nu este un director
Atenţie
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/la_colindat

Într-o seară de Crăciun...

Intr-o seara de Craciun... E seara de Crăciun, și contrar tuturor așteptărilor, aici la Icoana zăpada lipsește ! Chiar dacă prognozele indică ninsori abundente în zilele următoare, acum când avem nevoie de un peisaj alb - imaculat, asortat cu bradul împodobit, realitatea se prezintă cu o ploaie sâcâietoare. Se pare că anul acesta Moș Crăciun va fi foarte trist, iar sania sa se va împotmoli undeva în noroi...

O seară ce pare pierdută fără  farmecul zăpezii, poate fi pretextul pentru o aventură în miez de noapte. Precizez - o aventură doar pentru niște orășeni obișnuiți cu noaptea de Crăciun petrecută în familie. Cristi, administratorul de la Icoana a propus să mergem ... la colindat ! Da, ce poate fi mai interesant decât a merge cu colindul în seara de Crăciun ? Cele două sate "colindate" Budești și Breb ne-au arătat ce înseamnă tradiția moștenită și transmisă mai departe. Colindătorii nu au vârstă, fie țânci de-o șchioapă fie flăcăi, aduc bucurie gazdelor primitoare. Porțile și ușile stau deschise, iar ulița freamătă de grupurile aflate la colindat.

Pentru un copil obișnuit cu spațiile de joacă îngrădite, cu aglomerația și îmbulzeala din oraș, experiența mersului la colindat, a interacțiunii simple, directe cu alți copii de aceiași vârstă, precum și versurile colindului învățate din mers, a fost mai fascinantă chiar decât așteptarea Moșului ! Moș de care și-a amintit abia a doua zi, când începuse deja ninsoarea !

Tot ce pot să spun e că dacă ajungeți la Icoana în preajma Sărbătorilor, nu ratați un "slalom" la colindat. Poate fi mai fascinant decât cea mai rapidă coborâre!

{gallery}la_colindat{/gallery}

ROMANIA TURISTICA Comunică Liber! SKIVIRUS Știri din Ardeal! F55 Webstudio